SEO teksten

SEO teksten

Heldere webteksten, geoptimaliseerd voor zoekmachines maar toch kwalitatief en lekker om te lezen. Waar SEO vooral om draait? Om de inhoud. Content wordt immers steeds belangrijker. Het gaat al een lange tijd niet meer om hoeveelheid, maar om de toegevoegde waarde van informatie. Jij of ik bedenkt het onderwerp waar je tekst(en) over wilt zien en ik ga aan de slag. Natuurlijk kan ik de tekst ook publiceren in jouw eigen CMS. 

“Marieke werkt als freelance redacteur voor 2Bfound, online marketing bureau. Ze bezit uitstekende redactionele vaardigheden, schrijft met een vlotte pen en weet hoe ze een tekst moet SEO optimaliseren. Daarnaast is Marieke betrouwbaar en heeft ze geen moeite met het behalen van deadlines.”

Rosanne

Content Marketeer, 2BFound

SEO teksten – Bekijk mijn ruime ervaring

Een SEO-tekst moet niet alleen goed vindbaar zijn, de tekst moet ook nog eens lekker lopen. Google houdt van teksten die zowel relevante informatie geven als in juist Nederlands zijn geschreven. Hier vind je een aantal SEO teksten van mijn hand.

Catalonië

Voor het nieuwe platform ANWB Reisopmaat heb ik diverse korte teksten geschreven maar ook langere SEO-artikelen zoals de bezienswaardigheden in Catalonië.

Doe Nederland SEO-teksten

DoeNederland.nl vroeg of ik de al kort geschreven teksten voor hun uitjes wilde optimaliseren naar langere SEO-artikelen. Bekijk bijvoorbeeld het artikel Bedrijfsuitje organiseren.

Goedkopevliegtickets

Voor Goedkopevliegtickets.nl heb ik veel al geschreven SEO-teksten geredigeerd. Ook heb ik een aantal nieuwe bestemmingstektsten geschreven zoals Calcutta.

SEO teksten autoverzekeringen

Autoverzekering.nl en Overstappen.nl hadden nieuwe SEO-teksten over autoverzekeringen nodig. Ik schreef meer dan 30 teksten zoals Wat kost een autoverzekering? en Import auto verzekeren.

Tekst Volvo XC60

Voor AutoTrack werkten we aan SEO-content “nieuwe stijl”. Ik schreef meer dan 90 teksten over merken en modellen zoals de Nissan Qashqai en de Volvo XC60.

Kinderwagen seo tekst

De consumentenwebsite Kieskeurig.nl heeft regelmatig lange SEO-artikelen. Ik schreef o.a. de teksten Waaraan moet een veilige kinderwagen voldoen? en De voordelen van filterkoffie.

“Afgelopen maanden zeer prettig samengewerkt met Marieke. Haar schrijfvaardigheden zijn uitstekend, net als de kennis van de Nederlandse taal. De communicatie tijdens het schrijven van verschillende teksten liep ook vlekkeloos. Zo was de planning duidelijk op elkaar afgestemd. Kortom, erg tevreden!”

Daan

Online marketeer, Overstappen.nl

SEO teksten laten schrijven door Marieke Beumer Communicatie

SEO teksten voor jouw website

Je hebt net jouw nieuwe website gelanceerd en alles is in orde. Net als de daaraan gekoppelde webwinkel en de uitgedeelde flyers. Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan en je kunt niet wachten totdat je daadwerkelijk nieuwe klanten mag helpen. Het is alleen nog wachten tot de bestellingen of offerte-aanvragen binnenstromen…

Was het maar zo makkelijk! Eerst moet je natuurlijk goed gevonden worden in Google, anders vinden die klanten je sowieso niet. Gelukkig ben ik van Marieke Beumer Communicatie beschikbaar als SEO tekstschrijver. Ik schrijf doeltreffende teksten, zowel voor online- als offline doeleinden.

Verbeter je SEO met een SEO tekstschrijver

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine-optimalisatie. Het omvat de verschillende activiteiten die je kunt ondernemen om beter te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines. Een van de belangrijkste activiteiten die je hiervoor kunt ondernemen is het schrijven of laten schrijven van SEO webpagina’s en blogs.

Schakel je mij in als SEO tekstschrijver? Dan schrijf ik jouw SEO-teksten op de juiste manier en met gebruik van de juiste zoekwoorden, zodat ze verschijnen bij relevante zoekopdrachten. Natuurlijk blijven de teksten prettig leesbaar. Omdat Google vooralsnog de meest gebruikte zoekmachine is, focus ik mij hierbij vooral op je positie in de zoekresultaten van Google.

SEO tekstschrijver – Wat levert het op?

Wat Marieke Beumer jou kan bieden als SEO tekstschrijver? Het volgende:

 • Goed bereik van jouw doelgroep
 • Duidelijke communicatie inspeelt op de informatiebehoefte
 • Boeiende teksten die zowel triggeren als binden
 • Rode draad in alle uitingen
 • Duidelijke positionering van jouw bedrijf
 • Herkenbare boodschap richting de doelgroep
 • Handige kapstok voor alle (SEO) content die nog wordt geschreven

SEO teksten laten schrijven

Jij bent expert in wat je doet en degene voor wie je schrijft is dat niet. Hoe overbrug je zo’n kenniskloof? Hoe zorgt je dan dat een tekst boeit en aanzet tot actie? Door een SEO tekstschrijver in te huren.

Als wij samenwerken profiteer je van het volgende:

 • Een fijn (online) gesprek om tot de kern van jouw product of dienst te komen
 • Begrijpelijke taal die je lezer serieus neemt
 • Verbinding dankzij tekst die boeit en overtuigt

Bovendien is je ranking in Google geen kwestie van goede reclame. Jij staat 100% achter jouw product of dienst. Daarom wil je dat klanten jou kunnen vinden zodat jij ze kunt helpen. Dankzij mijn specialisme als SEO tekstschrijver krijg je teksten die zoekmachines waarderen én prettig lezen voor menselijke bezoekers. Denk aan:

 • Kernachtige informatieve koppen
 • Duidelijke opbouw van informatie
 • Leesbare en goed vindbare zoektermen

SEO tekstschrijver – Oog voor de doelgroep

Voor websiteteksten speelt online vindbaarheid een grote rol. Heb je zelf nog geen keywords paraat, dan vind ik het geen probleem om als SEO tekstschrijver ook een keywordonderzoek voor je te doen. Dit soort zoekwoorden gebruik ik ook in eventuele blogs. De inzichten uit het SEO-onderzoek combineer ik met de input die jij levert. 

Alle teksten die ik schrijf, richten zich op een specifieke doelgroep en hebben een herkenbare tone-of-voice. Zo draagt elke uiting bij aan de positionering van jouw bedrijf of product.

SEO tekstschrijver Haarlem

Heb je een lokale onderneming in Haarlem of omgeving zoals een hotel, restaurant, café of winkel? Of heb je een bedrijf dat diensten levert in de regio van Haarlem zoals een klus- of schoonmaakbedrijf? Dan wil je natuurlijk graag dat je online goed wordt gevonden door mensen die bij jou in de buurt wonen. Je wilt dat als iemand uit Haarlem op ‘klusbedrijf’ zoekt in Google, jouw website hoog in de zoekresultaten komt. Maar hoe zorg je hiervoor? Door in te zetten op lokale SEO! Als SEO tekstschrijver Haarlem help ik je hier graag bij.