Over

Mijn naam is Marieke Beumer, een communicatiespecialist en content creator, oftewel tekstschrijver. Ik help je met al jouw content en communicatie(advies) vraagstukken.

Hoe is dat zo ontstaan dan?

Oké, een klein stukje van mijn levensverhaal.

Als je mij op de basisschool vroeg: ‘Wat wil je worden’? Dan antwoordde ik steevast: ‘Schrijfster!’ Dit resulteerde een jaar later in clubblad ‘De Giechelmeiden’, een tijdschriftje dat ik in elkaar zette met blaadjes uit een schrijfschriftje. Ik haalde recepten uit de Taptoe en verhalen uit de Tina – tja van plagiaat had ik nog niet gehoord op mijn 9e – maakte een voorkant in Paint en verkocht dit clubblad voor 10 cent (of was het een kwartje?) aan mijn vriendinnetjes. Toen in de jaren 90 ook WordArt in beeld kwam, maakte ik graag de populaire meidentijdschriften Tina en Fancy na. Maar nu ook met een eigen inbreng:

nb: de naam Sander Versluis is fictief

In mijn vrije tijd van de middelbare school leerde ik mijzelf HTML aan. Een aantal zelfgemaakte websites volgden.

Mijn liefde voor schrijven bleef en resulteerde in de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Als je mij op mijn 18e vroeg: ‘Wat wil je worden’? Dan antwoordde ik steevast: ‘Hoofdredactrice van de Cosmopolitan of Elle!’ Maar toen ik tijdens mijn studie – we zitten inmiddels al in de jaren ’00 – in aanraking kwam met schrijven voor het web en web 2.0 werd mijn liefde voor online helemaal geboren. Ik liep stage op de online redacties van bedrijven en kwam er zo achter dat mijn hart bij schrijven in combinatie met online lag. Na het voltooien van mijn studie heb ik dan ook veel online (én offline!) ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven.

Oké, maar heb je ook nog een leven naast werk?

Jazeker. Ik ben een echte ‘mug’, oftewel een geboren en getogen Haarlemmer en ontdek hier dan ook graag nog steeds nieuwe koffietentjes, restaurants en winkels. Samen met mijn man, zoon en dochter wonen wij aan de rand van deze hoofdstad van Noord-Holland in een fijn huis met binnentuin. We gaan vaak op pad naar het strand, het bos, de speeltuin of gewoon lekker koffieleuten. Verder spreek ik graag met mijn vriendinnen af, plons ik nogal eens in het zwembad of fiets ik een stuk om zo mijn gedachten te laten gaan.

Leuk allemaal, maar wat kun jij voor mij betekenen?

Door deze ervaring en mijn liefde voor schrijven, communiceren en content creëren kan ik jou helpen met uiteenlopende communicatie- en contentvraagstukken. Lees hier de 10 content- en communicatiewerkzaamheden van MayBlue of neem direct contact op.

Ohja, en de naam MayBlue?

De naam MayBlue heb ik zelf bedacht. Ik ben jarig op 23 mei en mijn hele leven heb ik al iets met de kleur blauw: ik gebruik het overal en vind het een rustgevende kleur. Bovendien zijn mijn initialen MB, dus ik vond de naam MayBlue vrij toepasselijk.