Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Soms heb je zóveel nieuws, dat het teveel wordt om er een social media post van te maken. Dan biedt een digitale nieuwsbrief uitkomst. Hiermee kun je snel inspelen op de actualiteiten. Omdat je zelf je klantenbestand samenstelt, weet je zeker dat jouw nieuws bij de juiste mensen terechtkomt. Marieke Beumer Communicatie helpt je met de nieuwsbrief. Jij vertelt wat je in jouw nieuwsbrief wilt hebben staan en ik zorg voor de tekst, opmaak en verzending (netjes via de huidige privacywetgeving). Uiteraard met jouw goedkeuring!

 

“Lezers die genieten van een mooi verhaal, een praktisch advies zelf toepassen of juist door die herinnering er op tijd bij zijn creëert waarde en leidt tot verkopen.”

Nieuwsbrieven door Marieke Beumer Communicatie

Tijdens mijn functies als onder andere communicatiespecialist bij Allianz, medewerker marketing & communicatie bij BookerZzz en als huidige freelance tekstschrijver voor HMZ Fashiongroup produceer(de) ik ontzettend veel nieuwsbrieven. Van het bedenken van inspirerende onderwerpen in de onderwerpregel tot passend beeld vinden en van korte teksten schrijven tot alle juiste linkjes plaatsen.

“Laat je nieuwsbrief schrijven door Marieke Beumer Communicatie en focus je op je core business. Zo doen we beiden waar we goed in zijn.”

Nieuwsbrieven laten schrijven door Marieke Beumer Communicatie

Een digitale nieuwsbrief bevat korte maar krachtige onderwerpregels en sprekende teksten. Zo breng je een duidelijke boodschap naar de klant én maak je hem of haar nieuwsgierig.

Abonnees op de hoogte brengen van het laatste nieuws of aanzetten tot een (klik)actie of aankoop. Dit zijn allemaal doelen die je kunt bereiken met e-mailmarketing. Het is heel simpel: je kunt namelijk een nieuwsbrief laten schrijven met duidelijke call-to-actions en heldere teksten.

Nieuwsbriefteksten waar de doelgroep enthousiast van wordt

Wil je een nieuwsbrief laten schrijven, dan wens je natuurlijk teksten die de doelgroep enthousiast maakt. Lezers die genieten van een mooi verhaal, een praktisch advies zelf toepassen of juist door die herinnering er op tijd bij zijn. Dat creëert waarde en leidt tot verkopen. Marieke Beumer Communicatie helpt jou hierbij. 

Zijn er nieuwe invalshoeken nodig of ligt de focus op de core business? Dan kun je een nieuwsbrief laten schrijven door mij en doen we beiden waar we goed in zijn.

Wat kan een nieuwsbrief je opleveren?

Overweeg je een nieuwsbrief in te zetten als communicatie, dan profiteer je van vele voordelen: 

 • Meer bezoekers op je website
 • Je bouwt een relatie op met bestaande klanten
 • Door je kennis te delen, zien jouw klanten je als dé expert
 • Je creëert een bestand met namen en e-mailadressen van mensen die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst
 • Je stimuleert de verkoop van je producten en/of diensten

Nieuwsbrief laten schrijven: wat levert het je op?

Heb je zelf geen tijd of geen kennis in huis om een nieuwsbrief te schrijven of te produceren? Dan kun je een nieuwsbrief laten schrijven. Ik kan onder andere het volgende voor je betekenen:

 • Relevante inhoud voor je nieuwsbrief schrijven
 • De juiste opbouw van je nieuwsbrief, zodat er meer berichten gezien worden
 • Advies over het opbouwen van een mailinglijst
 • Resultaten maile en mailings optimaliseren
 • De nieuwsbrief klaarzetten in jouw e-mailmarketingsysteem
 • Passend beeld zoeken en klaarzetten in jouw e-mailmarketingsysteem

Tekstschrijver voor je nieuwsbrief

Je contacten hebben het druk. Ga je een nieuwsbrief laten schrijven, dan moet deze opvallen. Triggeren en verrassen. Alleen dan besteden de ontvangers hun kostbare tijd aan het lezen van je berichten. Maar een effectieve nieuwsbrief – eentje vol met interessante artikelen die je doelgroep aanspreken – schrijf je niet zomaar. Gelukkig beschik ik als tekstschrijver over een creatief brein en schud ik nieuwsbrief teksten snel uit mijn mouw.

Inmiddels heb ik meer dan 12 jaar ervaring als tekstschrijver voor zowel online als offline uitingen. Mijn aanpak staat bekend om kwaliteit en empathie. Met enige regelmaat word ik ingeschakeld om informatieve, creatieve, krachtige en “leuke” nieuwsbrieven te schrijven.

Compleet nieuwsbriefbeheer uitbesteden

Wil je behalve een nieuwsbrief laten schrijven ook dat deze compleet geproduceerd wordt? Dus de tekst en het beeld in een mailsysteem zodat je het alleen nog maar hoeft te controleren en dat het daarna meteen verstuurd kan worden? Ook dat is mogelijk.

Nieuwsbrieven maak ik bij voorkeur in Mailchimp. Dit is een bekend en gangbaar nieuwsbrievensysteem met een eigen inschrijfformulier. Ook het beheren van contactgegevens en e-mailadressen verloopt via dit systeem. Tot 200 abonnees is Mailchimp bovendien gratis. Daarnaast beschikt Mailchimp over interessante marketingtools, zodat je kunt zien hoe vaak de nieuwsbrief daadwerkelijk is gelezen en hoe vaak er naar je website is doorgeklikt.