Blogteksten

Blogteksten

Blogs zijn de ideale manier om jouw bedrijf (gratis) vindbaar te laten worden op Google. Daarom adviseer ik altijd een ‘blog’ pagina op jouw website op te (laten) nemen. Blogs kunnen over van alles gaan: van wat voor product er vandaag nieuw in je winkel is, tot een nieuwe menukaart of welk pretpark je gisteren hebt bezocht. Zolang het maar relevant is en aansluit bij jouw product of dienst. Marieke Beumer Communicatie verzorgt deze blogteksten voor jou.

“Afgelopen maanden zeer prettig samengewerkt met Marieke. Haar schrijfvaardigheden zijn uitstekend, net als de kennis van de Nederlandse taal. De communicatie tijdens het schrijven van verschillende teksten liep ook vlekkeloos. Zo was de planning duidelijk op elkaar afgestemd. Kortom, erg tevreden!”

Daan

Online marketeer, Overstappen.nl

Blogteksten – Bekijk mijn ruime ervaring

Een blogtekst schrijf je niet zomaar. Hier is onderzoek voor nodig naar het onderwerp. Ook de tone of voice moet passend zijn bij jouw website en aangepast op jouw doelgroep. Hier vind je een aantal artikelen die ik de afgelopen jaren heb geschreven.

Blog Tesorion

Voor Tesorion Cybersecurity Solutions heb ik een aantal blogs over cybersecurity geschreven zoals dit artikel over het belang van patchen.

Blog Patser.Life

Blogs over sporten, voeding en lifestyle schreef ik voor de website Patser.Life. Zo komt onder andere het artikel Wat is clean eating? van mijn hand.

Blog Global Aviation

Voor privéjetverhuurder Global Aviation schrijf ik blogs voor de actuele pagina zoals deze tekst over wat het huren van een privévliegtuig kost.

Blog Matcha

De blog van Joy of Matcha heb ik voorzien van blogs over allerlei manieren om jezelf gezond te houden. Lees bijvoorbeeld deze 10 tips om productief te werken in je home-office.

Blog McMillen & Jones

Het arbeidsbemiddelingsbureau McMillen & Jones vroeg of ik blogs wilde schrijven zoals 8 tips voor je persoonlijke groeipad.

Blog KetoKing.nl

Met mijn man run ik de website KetoKing.nl. Hiervoor bedenk ik onderwerpen,  maak ik de comtentplanning en schrijf ik diverse blogs zoals De 4 beste digitale keto kookboeken.

“Marieke werkt als freelance redacteur voor 2Bfound, online marketing bureau. Ze bezit uitstekende redactionele vaardigheden, schrijft met een vlotte pen en weet hoe ze een tekst moet SEO optimaliseren. Daarnaast is Marieke betrouwbaar en heeft ze geen moeite met het behalen van deadlines.”

Rosanne

Content Marketeer, 2BFound

Blogteksten laten schrijven door Marieke Beumer Communicatie

Blog laten schrijven door Marieke Beumer Communicatie

Blogartikelen zijn een goede manier om meer relevant verkeer naar je website te genereren. Bovendien laat je zo aan jouw doelgroep zien dat jij dé leider in jouw vakgebied bent. Heb je geen tijd om zelf te bloggen, is schrijven niet aan jou besteed of heb je niet de benodigde SEO-kennis in huis om je blogs hoog te laten scoren in Google? Dan is een blog laten schrijven door Marieke Beumer Communicatie een goed idee.

Blog laten schrijven – Waarom zakelijk bloggen?

Mensen gebruiken zoekmachines om de antwoorden op hun vragen te vinden. Jouw doelgroep ook. Mensen willen niet altijd meteen iets kopen, maar zijn op zoek naar de oplossing van hun probleem. Blogartikelen zijn dan een goede manier om jouw doelgroep te helpen in hun online zoektocht naar informatie. Weet jij ze met jouw blog goed te helpen? Dan is er grote kans dat jij een potentiële klant te pakken hebt.

Naast SEO-teksten, directe sales of leadgeneratie zijn blogartikelen een goede manier om jouw online zichtbaarheid te vergroten, meer naamsbekendheid te vergaren en marktleider in jouw vakgebied te worden. Bekijk snel de mogelijkheden voor een blog laten schrijven.

SEO blog laten schrijven

Vaak wordt gedacht dat een blog altijd SEO-vriendelijk is. Echter is dit niet zo. Er is duidelijk een verschil tussen een SEO-blog en een normale blogpost. Wil je een SEO blog laten schrijven, dan moet deze voldoen aan de SEO-richtlijnen die Google heeft opgesteld. Dit betekent dat er rekening is gehouden met de titel, subkoppen, zoektermen maar ook de schrijfstijl.

Van alle blogs die je online vindt, zijn slechts 10% een echte SEO-blog. De overige blogs lijken vaak in eerste instantie zoekmachinevriendelijk maar zijn dit helemaal niet. Het is natuurlijk niet zomaar dat alleen de beste blogposts bovenaan in zoekmachines staan.

Een SEO blog laten schrijven doe je niet zomaar. Als eerste is het belangrijk om het doel van het bloggen te achterhalen. Meestal is het doel hiervan om een trouwe groep bezoekers en/of volgers op te bouwen. Maar ook om nieuwe bezoekers en potentiële klanten aan te trekken. Met een blog deel je dan de expertise of interessante tips en weetjes.

Wil je een blog laten schrijven, dan heeft dit altijd een persoonlijk karakter. Zodra de blog rondom nieuws draait of een product of dienst aanprijst, neig je al snel richting een nieuwsartikel, dienstenpagina of productomschrijving. Samen denken we hier goed over na en gaan we brainstormen, zodat een blog laten schrijven niet teveel gedoe voor je wordt.

Blog laten schrijven – Meer tijd voor je business

Wil je graag een blog laten schrijven zodat jij hier niet meer naar hoeft om te kijken en je puur kunt focussen op je core business? Ik regel jouw bedrijfsblog en op die manier profiteer jij van de vele voordelen die zakelijk bloggen met zich meebrengt:

  • Je trekt meer bezoekers naar je website
  • Je bouwt een expertstatus op
  • Je kunt in gesprek komen met je doelgroep
  • Jouw blog(s) vormt het uitgangspunt van je contentmarketing
  • Je hebt meer tijd voor je core business
  • Je geeft waarde aan je (potentiële) klanten

 Ben jij eraan toe om te groeien? Om stappen te nemen en te werken aan jouw contentmarketing? Dan kun je altijd een blog laten schrijven door Marieke Beumer Communicatie!